Kwaliteit celzouten

Er zijn twee totaal verschillende soorten Schussler celzouten. Er is één soort die gemaakt wordt volgens het homeopathische principe en er is één die gemaakt wordt volgens het principe van Dr. Schüssler. De homeopathische manier is verdunnen en schudden. Het betreffende mineraal wordt verdund en geschud, daarna weer verdund en geschud tot men aan de juiste verdunning komt, dit is bijvoorbeeld D6 of een D12 enz. Deze mineralen werken dan volgens de homeopathische wet. Een homeopathisch geprepareerde mineraal is een prikkel mineraal. Wanneer je dus een homeopathisch celzout neemt dan geeft deze een prikkel af richting de cel, indien er in de cel tekorten zijn dan kan de prikkel niets in werking zetten omdat er niets is. Ook bestaat de mogelijkheid dat een gezond persoon juist die klachten krijgt die bij het homeopathische middel horen.

Bij de tweede soort van celzouten worden de mineralen verwreven met lactose, waarbij er geen schudden aan te pas komt. De verwreven celzouten werken niet volgens het homeopathische principe, maar werken als een aanvullend middel. Door de verdunning met het verwrijven is het mineraal dusdanig verkleind dat ze door de uiterst kleine opening in de celwand heen kan en in de cel gaat aanvullen wat er te kort is. De verdunning zorgt er gelijk voor dat het bijna onmogelijk is om teveel van deze stoffen in te nemen. In de manier van het potentiëren ligt ook de werking besloten. Want het is niet van belang de hoeveelheid celzout men neemt, maar de kwaliteit van de celzouten. De mineraalzoutmoleculen kunnen, omdat ze in de melksuiker als afzonderlijke moleculen beschikbaar zijn, direct door het organisme opgenomen worden. Er zijn geen omslachtige chemische afbraak en opbouwprocessen meer nodig. 

Let er wel op dat de celzouten geen magnesiumstearaat maar calciumbehenaat bevatten, wordt er magnesiumstearaat gebruikt dan geeft dit een beperking van de inname. Van de tabletten met magnesiumstearaat mag je per dag niet meer dan drie stuks gebruiken, anders blokkeert het de werking. Echter, de opneembaarheid van de voedingsstoffen in de maag en darmen vermindert door het gebruik van deze antiklontermiddelen. Vooral bij die mensen waar de spijsvertering niet optimaal werkt, hebben hier last van, maar ook bij gezonde mensen is de opname minder bij gebruik van antiklontermiddelen.

Magnesiumstearaat is het magnesiumzout van stearinezuur, stearinezuur ( E 570 ) is normaal plantaardig, maar stearinezuur en stearaten kunnen evengoed afkomstig zijn van dieren, waarbij varkens en runderen niet uitgesloten zijn. Het wordt dus afgeraden voor vegetariërs, veganisten, Joden, Moslims en Hindoes.

Contact

Ton Westerhuis
Stadsweg 80
9791 KH  TEN BOER

T : 050 2115 202
M: 06 4030 4129
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Spiritueel-praktijk Anastasis: spirituele en magnetische genezing

Spiritueel-praktijk Anastasis: spirituele en magnetische genezing Westerhuis

copyright 2019 - Spiritueel Praktijk Anastasis - Alle rechten voorbehouden